„Štadióny sú pre divákov. My bežci máme prírodu a tá je oveľa lepšia.”

Štadióny sú pre divákov. My bežci máme prírodu a tá je oveľa lepšia.” Juha Vaatainen 

Bolo to začiatkom roka 2017, keď sme sa ako skupina mladých bežcov z Liptovskej Tepličky, rozhodli dať svoje sily dohromady. Netrvalo dlho, náš nápad zrealizovať občianske združenie, ktoré by bolo zamerané na šport, sa skutočne podaril.

S vedomím, že fyzickú kondíciu nenaberieme len tak z ničoho, sme začali organizovať spoločné bežecké tréningy. Lokalita našej obce nám umožňovala trénovať v príjemnom horskom prostredí, ktoré neraz preverilo našu vytrvalosť a odhodlanie na sebe pracovať.

Strany v kalendári sa otáčali, leto nám už klopalo na dvere. Práve slnečné mesiace sú využívané predovšetkým na organizovanie rôznych športových podujatí. S odhodlaním sme sa chopili príležitostí a zapojili sme sa úspešne do viacerých pretekov. Od profesionálnych športovcov síce máme ešte ďaleko, no medzi bežcami rozdeľujúcimi si stupne víťazov, sa ocitli aj naši reprezentanti.

Myslím, že vízie do budúcna sú jasné : neustále sa zlepšovať, pracovať na sebe, získavať nové poznatky, prebudiť u ľudí záujem k športu.

Viac o našich aktivitách na: https://www.facebook.com/InfinitysportteamLiptovskaTeplicka/

AUTOR: Mária Jurčíková